Herkät ja rohkeat – tunneluento

Hevonen, Opettajani – podcastista tuttu, hevosihmisten tunnemaailmaan perehtynyt ratsastus-, urheilu- ja elämäntaidonvalmentaja, Katariina Alongi luennoi tunteiden ja niiden tunnistamisen merkityksestä hevosharrastuksessa sekä kaikessa vuorovaikutuksessa hevosten kanssa. Luennolla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Miten tunteemme vaikuttavat vuorovaikutukseen hevosen kanssa?
  • Miten tunnistaa ja hyväksyä vaikeat tunteet – ja miksi?
  • Tunteet työkaluina
  • Mitä tapahtuu, kun tunteiden merkitys sivuutetaan hevosmaailmassa?
  • Tunnekasvatus talliympäristössä; sen hyödyt ja haasteet

Aiheita käsitellään teoriassa ja käytännön esimerkein. Lisäksi tehdään yhdessä konkreettisia harjoituksia.

Katariinan Hevonen, Opettajani -podcast: https://www.coachingwithconnection.com/podcast


Tunneluento

Aika: Lauantai 10.10.2020
Kesto: Klo 13:00-16:00 (3 t)
Paikka: Rovaniemen Kaupunginkirjasto (Jorma Eton tie 6, keskusta)

Tarjolla myös kahvia/teetä ja pientä suolaista syötävää!

PaikkaHinta
Tunneluento40 €
Tunneluento + ratsukkopaikka istuntakurssille180 €
Tunneluento + kuuntelijapaikka istuntakurssille110 €

Ilmoittautuminen luennolle on sitova. Paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen ja peruutukset tulee tehdä pe 25.9. klo 18 mennessä. Ilmoittautumispäivän umpeuduttua sähköpostiisi lähetetään lasku, joka tulee maksaa viikon kuluessa maksuohjeiden saapumisesta.

Hevonen on eläin, joka viestii vahvasti tunteillaan ja jolla on kyky vaistota ympäristössään tapahtuvia energian muutoksia. Kun käsittelemme hevosta, olemme sen kanssa kahdensuuntaisessa vuorovaikutuksessa ja tunteemme saattavat vaikuttaa tähän vuorovaikutukseen hyvinkin voimakkaasti. Lisäksi hevosen tunnetila voi heijastua vuorostaan ihmiseen. Tätä ilmiötä ja ihmisen kokemia tunnetiloja kuitenkin harvemmin käsitellään hevosmaailmassa. Esimerkiksi ratsastuspelko on usein tabu aihe, joka sivuutetaan tai jopa kielletään. Monesti pelkoa kannustetaan peittämään aggressiivisuudella taikka jotenkin muuten (”Älä näytä sille, että pelkäät!”). Pelon sekä muidenkin vaikeiden tunteiden kuten pettymyksen, turhautumisen ja kiukun tunnistaminen ja käsitteleminen on kuitenkin huomattavan tärkeää hevosharrastuksessa. Se parantaa muun muassa hevosen ja ihmisen vuorovaikutusta ja hyvinvointia sekä antaa työkaluja ammattilaisille, jotka toimivat hevosten ja ihmisten parissa Lisäksi se voi omalta osaltaan vähentää hevosten kanssa tapahtuvia vaaratilanteita.

Tervetuloa tilaisuuteen, jonka tarkoituksena on avata keskustelu tärkeästä aiheesta. Asialuennon lisäksi tehdään muutama lyhyt käytännön harjoitus sekä pohditaan erilaisten tunteiden roolia hevos- ja tallimaailmassa.

Katariina Alongi

Katariina Alongi on FM, liikunnanohjaaja, elämäntaidonvalmentaja ja kirjailija. Lisäksi hän on valmentanut istuntalähtöistä ratsastusta jo kaksikymmentä vuotta ympäri maailmaa. Katariina tuo ratsastustapahtumaan tietämystä useista eri urheilulajeista: liikunnanohjaajantutkinto sekä kolmenkymmenen vuoden urheiluvalmennuskokemus antavat vankan liikunnallisen pohjan hänen opetukselleen. Tämän lisäksi hän on opiskellut syvällisesti mm. eläinkommunikaatiota, Epona tunnetaitovalmennusta, elämäntaitovalmennusta, positiivista psykologiaa sekä enneagrammi- persoonallisuusteoriaa. Katariinan valmennusfilosofian mukaan hevosharrastuksessa on kolme yhtä tärkeää osa-aluetta; tekniikka, tietoisuus ja tunne. Oman tunnetilan tunnistaminen ja hyväksyminen, hevosen avoin kuunteleminen sekä kunnioittava asenne lajien välisessä kommunikoinnissa ovat Katariinalle tärkeitä asioita.


Lisätiedot:

Emilia Micklin
Valmennusvastaava
Riding Club HH ry
ridingclubhh@gmail.com

Create your website with WordPress.com
Aloitus
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close