Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Kilpailut

Seuramme pyrkii järjestämään vuoden aikana neljästä viiteen virallista ratsastuskilpailua, jotka koostuvat este- ja kouluratsastuskilpailuista.
Kilpailut järjestetään seurakilpailuina (entinen 1-taso). Harjoitustason kilpailuja järjestää pääsääntöisesti Horse Hill -talli, ja kyseiset kisat edeltävät yleensä ennen varsinaisia seurakilpailuja, mutta seurakilpailuissamme on aina myös harjoitustason luokkia. Tallin osalta kilpaillaan kauden lopuksi HH Cup -mestaruudet harjoitustasolla.

Ratsastuksessa viralliset kilpailut jaetaan seura-, alue- ja kansallisiin kilpailuihin, joista seurakilpailut ovat helpoimpia. Edetessä korkeammille tasoille kilpailutaso vaikeutuu. Voidakseen kilpailla virallisilla tasoilla, ratsastajalla täytyy olla jonkun seuran jäsenyys sekä kilpailulupa. Harjoitustason kilpailut taas ovat epävirallisia kilpailuja, joissa nimensä mukaisesti pääsee harjoittelemaan kilpailemista. Näissä on yleensä myös talutus- ja puomiluokkia sekä helppoja koululuokkia, missä ei laukata.

Kilpaileminen sopii tasavertaisesti kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Se on hyvä tapa testata omia taitojaan ja kehittyä sen kautta paremmaksi. Seuramme pyrkii myös järjestämään erilaisia sääntökoulutuksia liittyen kilpailusääntöihin.

Ratsastajan opas kilpailumaailmaan 2018

Käy katsomassa tulevien kilpailujen päivämäärät tapahtumakalenteristamme.


Kilpailulupa

Jotta ratsastaja pystyy kilpailemaan kotimaan kilpailuissa, hänen täytyy olla maksanut jäsenmaksunsa, kilpailulupansa ja aluetasosta ylöspäin hevosen vuosimaksut ja sääntöjen mukaiset rokotukset. Kilpailulupia on seuraavanlaisia:

TasoRATSASTAJAHEVONEN
SeurakilpailutE-lupa, 10 €
Oikeus kilpailla seurakilpailuissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa. Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen. Kaikkiin seurakilpailuihin vaaditaan vähintään E-lupa.
Hevosen on
oltava Hippoksen tai Suomen
Irlannincobyhdistyksen tietokannassa, vuosimaksua ei
vaadita.
AluekilpailutD-lupa, 30 €
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen. Oikeus kilpailla seura- ja aluekilpailuissa ja luokissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.
Hevosen on
oltava Hippoksen tai Suomen
Irlannincobyhdistyksen tietokannassa,
vuosimaksu
on 40 €
Kansalliset kilpailut
(este, kenttä, koulu)

Kansallinen A-lupa, 150 € 
Oikeus kilpailla seura-, alue- ja kansallisissa kilpailuissa, kaikilla alueilla ja kaikissa lajeissa
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.
Hevosen on
oltava Hippoksen tai Suomen
Irlannincobyhdistyksen tietokannassa,
vuosimaksu on 40 €.
Kansalliset kilpailut
(muut lajit)
Kansallinen B-lupa, 60 €
Oikeus kilpailla seura- ja aluekilpailuissa, kaikilla alueilla ja kaikissa lajeissa
Oikeus kilpailla kansallisissa kilpailuissa vikellys-, matka-, lännenratsastus-, pararatsastus-, islanninhevosten askellaji- ja valjakkoajokilpailuissa
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.
Hevosen on
oltava Hippoksen tai Suomen Irlannincobyhdistyksen tietokannassa,
vuosimaksu on 40 €.
Kansainväliset kilpailut Kansainvälinen A-lupa, 320 €
FEI-rekisteröinti, 15 €

Oikeus kilpailla kansainvälisissä sekä kotimaan seura-, alue- ja kansallisissa kilpailuissa kaikissa lajeissa
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.
Hevosella
voimassaoleva FEI-passi/FEI tunnistekortti, FEI-rekiste
röinti, 15€.
Kansainväliset kilpailut Kansainvälinen B-lupa, 210 €
FEI-rekisteröinti, 15 €

Oikeus kilpailla kansainvälisissä pararatsastus-, vikellys-, matka-, lännenratsastus- ja valjakkoajokilpailuissa
Oikeus kilpailla seura-, alue- ja kansallisissa kilpailuissa, kaikilla alueilla ja kaikissa lajeissa
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.
Hevosella
voimassaoleva FEI-passi/FEI tunnistekortti, FEI-rekiste
röinti, 15€.
Kansalliset kilpailut
Kansallinen C-lupa, 50 €
Oikeus kilpailla nimetyssä kansallisessa kilpailuissa
C-lupa haetaan liiton nettisivujen kautta
Tämän luvan lisäksi ratsastaja ei tarvitse muuta kilpailulupaa.
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.
Ratsun täytyy olla Suomen Hippoksen rekisterissä ja sen vuosimaksun pitää olla maksettu.
Kansainväliset kilpailut
Kansainvälinen C-lupa, 50 €
Myönnetään ratsastajalle nimettyyn kansainväliseen kilpailuun
C-lupa haetaan liiton nettisivujen kautta.
Tämän luvan lisäksi ratsastajalla tulee olla voimassaoleva kansallinen A- tai B-kilpailulupa
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen
C-luvan lisäksi ratsastajalla tulee olla voimassaoleva FEI-rekisteröinti, 15 €.
Hevosella voimassaoleva FEI-passi/FEI tunnistekortti, FEI-rekisteröinti, 15€.

Kilpailulupa tulee voimaan vasta sitten, kun jäsenmaksu on maksettu samaan seuraan samalle vuodelle. Ratsastaja ei voi vaihtaa jäsenseuraa kesken kauden. Jos jäsenmaksu on jo maksettu, kilpailuluvat päivittyvät heti kisapalvelu KIPAan maksun jälkeisenä seuraavana yönä. Hevosen vuosimaksu maksetaan KIPAssa ja se päivittyy maksetuksi heti.

Hevosen kilpailulupa

Vuoden 2016 alusta kaikki Suomessa asuvat hevoset on pitänyt ilmoittaa kansalliseen tietokantaan, jota pitää pääasiassa Suomen Hippos. Lisäksi on kaksi pienempää tietokantaa. Jotta hevosen voi ilmoittaa kilpailuun, sen täytyy löytyä Kipasta. Sinne siirtyvät automaattisesti kaikki ratsut ja ponit Hippoksen tietokannasta, suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten aktivointia mukaan siirtoihin voi pyytää SRL:n toimistolta. Poniluokkiin osallistuvilla poneille tulee olla virallinen mittaustodistus. Aluekilpailuista alkaen edellytetään lisäksi maksettua vuosimaksua.

Miten haen kilpailulupaa?

Kilpailulupa on helppo ja nopea hankkia, sillä kilpailuluvat tehdään itse sähköisellä lomakkeella ja maksetaan verkkomaksulla. Ennen ostoa, ota huomioon:

  • Kilpailuluvan tulee olla päivittynyt KIPAan ennen ratsastajan vuoden ensimmäisen kilpailun ilmoittautumista.
  • Luvan lunastamista varten jäsenrekisterissä tulee olla henkilötunnuksesi tallennettuna. Kysy asiasta tarvittaessa seuran jäsensihteeriltä.
  • Järjestelmä tarkistaa, että sinulla on voimassa oleva jäsenyys johonkin ratsastusseuraan ja tarjoaa ostettavaksi vain sellaisia lupia, joihin jäsenlajisi oikeuttaa. Järjestelmä tarjoaa vain green cardeja, jos se ei löydä sinulle jäsenyyttä henkilötunnuksen perusteella. Tämä voi johtua myös siitä, että hetu puuttuu rekisteristä. Tällöin ole yhteydessä seurasi jäsensihteeriin. Jos olet kahden tai useamman seuran jäsen, huomioithan, että A- tai B-luvan voi maksaa ainoastaan siihen seuraan, jossa olet täysjäsenenä.
  • Lupa maksetaan joko heti verkkopankkitunnuksilla, tai sähköpostiin tulevan vahvistusviestin maksulinkin kautta. Linkki toimii 72 h. (Seurallamme on lupa verkko-ostoihin!)
  • Lupa tulee voimaan ja kirjautuminen Kipaan onnistuu, kun sekä jäsenmaksu että kilpailulupa ovat päivittyneet maksetuiksi jäsenrekisteriin. Siirrot jäsenrekisteristä Kipaan menevät pari kertaa vuorokaudessa.

Vuoden 2020 alussa siirryttiin uuden KIPAn käyttöön ja samalla vanha kilpailu- ja valmennuskalenteri kaikkineen tietoineen poistuivat käytöstä. Vanhat tiedot siirrettiin uuteen KIPAan kevään 2020 aikana. 

Huomaathan, että KIPAn tunnukset eivät tule erikseen sähköpostiin. Kirjautumisohje löytyy KIPAn omilta sivuilta https://kipa2.ratsastus.fi/.

Ongelmatapauksissa ole ensisijaisesti yhteydessä seuran jäsensihteeriin Maria Mäntyyn
maria.manty@gmail.com


Kilpailukvaalit

Ratsastaja ei voi vaihtaa edustamaansa seuraa kesken kauden, mikäli kilpailulupa on maksettu.

Kvaalisäännöt löytyvät kunkin lajin sääntökirjan kohdasta ”Osallistumisoikeus” http://www.ratsastus.fi/kilpailusaannot.

SRL:n kilpailusäännöt määrittelevät seuraavaa:

Esteratsastuksen kvaalautuminen

Siirtyäkseen 80 cm:ä korkeampiin luokkiin, ratsastajalla tulee olla seura-, alue- tai kansallisista kilpailuista 80 cm luokista kaksi enintään 8 virhepisteen tulosta perusradalta / ensimmäisestä vaiheesta tai vähintään 60 % tulos taitoarvosteluluokasta. Tästä eteenpäin vaaditaan kaksi enintään 8 virhepisteen tulosta perusradalta / ensimmäisestä vaiheesta tai vähintään 60 % tulos taitoarvostelussa enintään 10 cm alemmalta tasolta seura-, alue- tai kansallisista kilpailusta. Myös kenttäkilpailun estekokeessa saavutetut tulokset kelpaavat. Tulokset tulee olla saavutettu kuluvan tai kahden tätä edeltävän kalenterivuoden aikana.

Tulokset ovat ratsastajakohtaisia. Suoritettuaan vaadittavat tulokset, ratsastaja saa osallistua 10 cm korkeampiin luokkiin kaikilla hevosilla/poneilla kilpailusääntöjen ja kutsun mukaisesti.

Kouluratsastuksen kvaalautuminen

Seurakilpailut

Ei kvaaleja.

Aluekilpailut

Ei kvaaleja, seura valvoo tasoa D-luvan myöntämisen kautta.

Kansallinen kilpailu

Osallistuakseen kansallisen kilpailun tai sitä ylempien tasojen Helppo A-luokkiin tulee ratsukon olla saavuttanut 60 % tulos vähintään Helppo A-tasoisesta luokasta aluekilpailussa.

Kansallisen kilpailun tai sitä ylempien tasojen Vaativa B – luokkiin osallistuminen edellyttää vähintään 62 % tulosta Helppo A-luokasta kansallisen kilpailun tai sitä sitä ylemmältä tasolta tai 62 % tulosta Vaativa B-luokasta aluekilpailuissa.

Kansallisen kilpailujen ja sitä ylempien kilpailujen Vaativa A- ja sitä korkeampiin luokkiin osallistuminen edellyttää vähintään 62% tulosta vähintään kansallisen kilpailun Vaativa B-luokasta. Tulos tulee olla saavutettu ennen kansallisen kilpailun ilmoittautumisajan päättymistä. Mainitut rajoitukset eivät koske ikäluokille (ponit, lapset, juniorit, nuoret ratsastajat) rajattuja luokkia eivätkä nuoria hevosia niille avoimissa luokissa.
Kansalliseen kilpailuun voidaan ottaa mukaan kvaaliluokka, joka on avoin niille ratsukoille, joilla ei muutoin ole kansallisten kilpailujen kilpailemiseen oikeuttavaa tulosta.

Osallistuakseen kansallisen tai korkeampien kilpailujen Helppo B-luokkiin ratsukon tulee saavuttaa vähintään 62 % tulos aluekilpailujen Helppo B-luokasta.


Riding Club HH ry:n sisäiset kvaalit D-luvan saamiseksi

Esteratsastus:

  • Kvaalit ovat ratsastajakohtaiset ja koskevat kaikkia tasoja SRL:n estesääntöjen mukaisesti ( kts. yllä olevat)

Kouluratsastus:

  • Kvaalit ovat ratsukkokohtaisia
  • Seurakilpailu (E-lupa): ei kvaaleja
  • Aluekilpailu (D-lupa): vähintään 50% tulos Helppo B-luokasta 1-tasolta
  • Kansallinen kilpailu (A-lupa): SRL:n koulusääntöjen mukaiset kvaalit.

Tulokset tulee olla saavutettu kuluvan tai kahden tätä edeltävän kalenterivuoden aikana.

Ratsastaja on aina itse vastuussa omasta ja hevosensa kilpailukelpoisuudesta (alle 15-vuotiaiden osalta vastuussa on huoltaja). Ratsastajan tulee kilpailuihin osallistuessaan olla ratsastustaidoiltaan, sääntötuntemukseltaan ja käytöstavoiltaan kyseisen kilpailun vaatimalla tasolla. Kilpailusäännöissä on määritelty nk. kvaalisäännöt, joiden mukaan kilpailijat etenevät tasolta toiselle. Mikäli kilpailijalta puuttuu vaadittu kvaali, ovat tulokset mitättömät.

Riding Club HH vaatii jäseniltään kaikissa lajeissa sääntökoulutuksen läpäisyn ennen D-luvan myöntämistä. Vaatimus koskee kaikkia, joilla ei ole ollut lupaa kahtena edellisenä vuotena.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close