Kilpailut

Seuramme pyrkii järjestämään vuoden aikana neljästä viiteen virallista ratsastuskilpailua, jotka koostuvat este- ja kouluratsastuskilpailuista.
Kilpailut järjestetään seurakilpailuina eli 1-tason kisoina. Harjoitustason kilpailuja järjestää pääsääntöisesti Horse Hill -talli, ja kyseiset kisat edeltävät yleensä ennen varsinaisia seurakilpailuja, mutta 1-tason kilpailuissamme on aina myös harjoitustason luokkia. Syksyisin kilpailukauden päättyessä kisataan vuosittainen Riding Club HH:n seuramestaruudet este- ja kouluratsastuksessa. Tallin osalta kilpaillaan kauden lopuksi HH Cup -mestaruudet harjoitustasolla.

Ratsastuksessa viralliset kilpailut jaetaan 1-5 tason kilpailuihin, joista 1-tason eli seuratason kilpailut ovat helpoimpia. Edetessä korkeammille tasoille kilpailutaso vaikeutuu. Voidakseen kilpailla virallisilla tasoilla, ratsastajalla täytyy olla jonkun seuran jäsenyys sekä kilpailulupa. Harjoitustason kilpailut taas ovat epävirallisia kilpailuja, joissa nimensä mukaisesti pääsee harjoittelemaan kilpailemista. Näissä on yleensä myös talutus- ja puomiluokkia sekä helppoja koululuokkia, missä ei laukata.

Kilpaileminen sopii tasavertaisesti kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Se on hyvä tapa testata omia taitojaan ja kehittyä sen kautta paremmaksi. Seuramme pyrkii myös järjestämään erilaisia sääntökoulutuksia liittyen kilpailusääntöihin.

Ratsastajan opas kilpailumaailmaan 2018

Käy katsomassa tulevien kilpailujen päivämäärät tapahtumakalenteristamme.


Kilpailulupa

Jotta ratsastaja pystyy kilpailemaan kotimaan kilpailuissa, hänen täytyy olla maksanut jäsenmaksunsa, kilpailulupansa ja 2-tasosta ylöspäin hevosen vuosimaksut ja sääntöjen mukaiset rokotukset. Kilpailulupia on seuraavanlaisia:

TasoRATSASTAJAHEVONEN
1-tasoE-lupa, 10 €
Oikeus kilpailla 1-tason kilpailuissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa. Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen. Kaikkiin 1-tason kilpailuihin vaaditaan vähintään E-lupa.
Hevosen on
oltava Hippoksen tai Suomen
Irlannincobyhdistyksen tietokannassa, vuosimaksua ei
vaadita.
2-tasoD-lupa, 30 €
Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n perhe- tai täysjäsen. Oikeus kilpailla 1- ja 2- tason kilpailuissa ja luokissa kaikilla alueilla kaikissa lajeissa.
Hevosen on
oltava Hippoksen tai Suomen
Irlannincobyhdistyksen tietokannassa,
vuosimaksu
on 40 €
3-5-tasot
A-lupa, 150 € 
Oikeus kilpailla kaikilla kilpailutasoilla
(1-5) kaikilla alueilla ja kaikissa lajeissa (este, kenttä ja koulu). Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.
Hevosen on
oltava Hippoksen tai Suomen
Irlannincobyhdistyksen tietokannassa,
vuosimaksu on 40 €.
3-5-tasotB-lupa, 60 €
Oikeus kilpailla 1- ja 2-tason kilpailuissa, kaikilla alueilla kaikissa lajeissa (muut lajit). Oikeus kilpailla 3-5-tason kilpailuissa vikellys-, matka-, lännenratsastus-, vammaisratsastus-, islanninhevosten askellaji- ja valjakkoajokilpailuissa. Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.
Hevosen on
oltava Hippoksen tai Suomen Irlannincobyhdistyksen tietokannassa,
vuosimaksu on 40 €.
Kansainväliset kilpailut KV A-lupa, 320 €
FEI-rekisteröinti, 15 €

Oikeus kilpailla kansainvälisissä sekä kotimaan 1-5 tason kilpailuissa kaikissa lajeissa (este, kenttä ja koulu).
Hevosella
voimassaoleva FEI-passi/FEI tunnistekortti, FEI-rekiste
röinti, 15€.
Kansainväliset kilpailut KV B-lupa, 210 €
FEI-rekisteröinti, 15 €

Oikeus kilpailla kansainvälisissä vammais-, ratsastus-, vikellys-, matka-, lännenratsastus- ja valjakkoajokilpailuissa. Oikeus kilpailla 1-5 tason kilpailuissa, kaikilla alueilla kaikissa lajeissa (muut lajit).
Hevosella
voimassaoleva FEI-passi/FEI tunnistekortti, FEI-rekiste
röinti, 15€.
Kansalliset kilpailut
Kansallinen C-lupa, 50 €
Oikeus kilpailla nimetyssä 3-5-tason kilpailuissa. C-lupa haetaan liiton nettisivujen kautta. Tämän luvan lisäksi ratsastaja ei tarvitse muuta kilpailulupaa. Ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran kautta SRL:n täysjäsen.
Ratsun täytyy olla Suomen Hippoksen rekisterissä ja sen vuosimaksun pitää olla maksettu.
Kansainväliset kilpailut
Kansainvälinen C-lupa, 50 €
Myönnetään ratsastajalle nimettyyn kansainväliseen kilpailuun. C-lupa haetaan liiton nettisivujen kautta. Tämän luvan lisäksi ratsastajalla tulee olla voimassaoleva kansallinen A- tai B-kilpailulupa. C-luvan lisäksi ratsastajalla tulee olla voimassa oleva FEI-rekisteröinti, 15 €.
Hevosella voimassaoleva FEI-passi/FEI tunnistekortti, FEI-rekisteröinti, 15€.

Kilpailulupa tulee voimaan vasta sitten, kun jäsenmaksu on maksettu samaan seuraan samalle vuodelle. Ratsastaja ei voi vaihtaa jäsenseuraa kesken kauden. Jos jäsenmaksu on jo maksettu, kilpailuluvat päivittyvät heti kisapalvelu KIPAan maksun jälkeisenä seuraavana yönä. Hevosen vuosimaksu maksetaan KIPAssa ja se päivittyy maksetuksi heti.

Hevosen kilpailulupa

Vuoden 2016 alusta kaikki Suomessa asuvat hevoset on pitänyt ilmoittaa kansalliseen tietokantaan, jota pitää pääasiassa Suomen Hippos. Lisäksi on kaksi pienempää tietokantaa. Jotta hevosen voi ilmoittaa kilpailuun, sen täytyy löytyä Kipasta. Sinne siirtyvät automaattisesti kaikki ratsut ja ponit Hippoksen tietokannasta, suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten aktivointia mukaan siirtoihin voi pyytää SRL:n toimistolta. Poniluokkiin osallistuvilla poneille tulee olla virallinen mittaustodistus. 2-5-tason kilpailuihin edellytetään lisäksi maksettua vuosimaksua.

Miten haen kilpailulupaa?

Kilpailulupa on helppo ja nopea hankkia, sillä kilpailuluvat tehdään itse sähköisellä lomakkeella ja maksetaan verkkomaksulla. Ennen ostoa, ota huomioon:

  • Kilpailuluvan tulee olla päivittynyt KIPAan ennen ratsastajan vuoden ensimmäisen kilpailun ilmoittautumista.
  • Luvan lunastamista varten jäsenrekisterissä tulee olla henkilötunnuksesi tallennettuna. Kysy asiasta tarvittaessa seuran jäsensihteeriltä.
  • Järjestelmä tarkistaa, että sinulla on voimassa oleva jäsenyys johonkin ratsastusseuraan ja tarjoaa ostettavaksi vain sellaisia lupia, joihin jäsenlajisi oikeuttaa. Järjestelmä tarjoaa vain green cardeja, jos se ei löydä sinulle jäsenyyttä henkilötunnuksen perusteella. Tämä voi johtua myös siitä, että hetu puuttuu rekisteristä. Tällöin ole yhteydessä seurasi jäsensihteeriin. Jos olet kahden tai useamman seuran jäsen, huomioithan, että A- tai B-luvan voi maksaa ainoastaan siihen seuraan, jossa olet täysjäsenenä.
  • Lupa maksetaan joko heti verkkopankkitunnuksilla, tai sähköpostiin tulevan vahvistusviestin maksulinkin kautta. Linkki toimii 72 h. (Seurallamme on lupa verkko-ostoihin!)
  • Lupa tulee voimaan ja kirjautuminen Kipaan onnistuu, kun sekä jäsenmaksu että kilpailulupa ovat päivittyneet maksetuiksi jäsenrekisteriin. Siirrot jäsenrekisteristä Kipaan menevät pari kertaa vuorokaudessa.

Osta kilpailulupa!

Huomaathan, että KIPAn tunnukset eivät tule erikseen sähköpostiin. Kirjautumisohje löytyy Kipan etusivulla kirjautumiskentän vieressä olevasta kysymysmerkistä.

Kirjautuminen KIPAan

  • Käyttäjätunnus on jäsenumerosi, joka löytyy jäsenkortistasi.
  • Salasana on ensimmäistä kertaa luvan hankkivalla sukunimen neljä ensimmäistä kirjainta. Muilla salasana ei vaihdu edellisistä vuosista, mikäli jäsennumero ei ole vaihtunut (mahdollista seurojen vaihtajilla).
  • Uuden salasanan tilaaminen toimii vain niillä, joilla on ollut aiemmin lupa ja jotka ovat lisänneet sähköpostiosoitteensa Kipaan.

Ongelmatapauksissa ole ensisijaisesti yhteydessä seuran jäsensihteeriin Hanne Alajoutsijärveen.
hanne.alajoutsijarvi@gmail.com

Create your website at WordPress.com
Aloitus
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close