Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Miksi liittyä seuraan?

Seuran jäsenenä saat huomattavia etuja, jotka tukevat harrastustasi hevosten parissa. Tärkeimpinä niistä:

Vakuutat harrastuksesi:

Saat kattavan Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva –urheiluvakuutuksen, joka on voimassa esimerkiksi:

  • hevosia hoidettaessa
  • ratsastustunneilla, valmennuksissa, yksityishevosilla ratsastaessa ja kilpailuissa
  • matkoilla tallille
  • kilpailumatkoilla ja koulutus-, liikunta- sekä valmennusleirillä
  • näihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin

Voit myös laajentaa vakuutustasi:

Voit lunastaa lisenssikaupasta 30 eurolla laajennetun Sporttiturvan (ent. lisävakuutus), jolla turvaat myös mm. loukkaantumisen yhteydessä vahingoittuneen ratsastuskypäräsi 100 euroon saakka, ja hoitokulujen yläraja nousee 15 000 euroon.

Saat Hippos-lehden jäsenetuna seitsemän kertaa vuodessa:

Lehti sisältää asiantuntija-artikkeleita, reportaaseja, viihdettä sekä kattavat palvelusivut. Ratsastusseuran jäsenet pääsevät lukemaan Hippos-lehtiä myös netin kautta. Jäsennumeron avulla avautuu myös pääsy Hevoset & Ratsastus -lehden sähköiseen arkistoon.

Voit suorittaa ratsastuksen hevostaito- ja ratsastusmerkkejä:

Hevostaito- ja ratsastusmerkit ovat eri tasoisia tehtäväkokonaisuuksia, joita suorittamalla voit seurata omien tietojen ja taitojen karttumista ja tuoda omaa hevostaito-osaamistasi näkyväksi. Ratsastusmerkkejä voit suorittaa ratsastuksen eri lajeissa ja edetä tavoitteissa omaan tahtiisi. Ratsastusmerkit suoritetaan joko ratsastustuntien/-leirien tai ratsastuskilpailuiden yhteydessä. Hevostaitomerkkisuoritukset tehdään useimmiten hevoskerhoissa, hevostaitotapahtumissa tai ratsastusleireillä. Hevostaitomerkit suoritetaan useimmiten osissa, vähän kerrallaan.

Ratsastus- ja hoitomerkkejä voivat suorittaa SRL:n jäsenseurojen jäsenet sekä Green Card ja Green Card Plus -jäsenet. Hevostaitomerkkejä voivat lisäksi suorittaa 4H-liiton jäsenyhdistysten jäsenet sekä Suomen Hippoksen nuorisoravikerholaiset yhdistysten järjestämissä tilaisuuksissa. Suoritetut merkit ilmoitetaan Ratsastajainliittoon, jossa ne tallennetaan jäsenrekisteriin. Suoritusmerkintä tulee näkyviin seuraavan vuoden jäsenkorttiin.

Voit osallistua toimihenkilökoulutuksiin:

Toimihenkilönä voit toimia kilpailuissa mm. ratamestarina, stewardina, lajitoimihenkilönä ja tuomarina. 

Toimihenkilöoikeuksia hakee henkilö itse. Toimihenkilöoikeus hyväksytään SRL:n hallituksen kokouksessa, jonka jälkeen tieto kirjataan ko. henkilön tietoihin SRL:n käyttämään jäsentietorekisteriin. Kun jäsen on läpikäynyt peruskoulutuksen tarvittavine näyttöineen/käytännön harjoitteluineen, anonut toimihenkilöoikeutta liitosta ja hallituksen päätöksellä saanut sen, aktivoituu ensimmäinen kaksivuotiskausi automaattisesti. Ensimmäisen kaksivuotiskauden jälkeen toimihenkilö aktivoi oikeutensa toimia kilpailuissa osallistumalla lisenssikoulutukseen vähintään joka toinen vuosi. Lisenssikoulutuksen lajikohtaisen sisällön määrittelee SRL:n koulutusvaliokunta.

Voit osallistua seura-, alue- ja kansallisiin kilpailuihin:

Seura-, alue- ja kansallisissa kilpailuissa ratsastajat edustavat aina omaa ratsastusseuraansa, ja heillä tulee olla jäsenyyden lisäksi seuran nimissä aktivoitu ja maksettu kilpailulupa. Hevosen täytyy löytyä Kisapalvelu Kipasta, jonka kautta myös ilmoittautumiset kilpailuihin tehdään. Kilpailulupa on aina voimassa, kun maksu on päivittynyt KIPAan. Ratsastaja ei voi kuitenkaan vaihtaa edustamaansa seuraa kesken kauden, mikäli kilpailulupa on jo maksettu.

Ratsastus on yksi tasa-arvoisimmista kilpailulajeista, sillä ratsastuksessa voit kilpailla tasavertaisesti sukupuolesta ja iästä riippumatta. Nuorille ratsastajille ja hevosille on olemassa omia luokkia ja sarjoja sopivalla vaatimustasolla.

St1-alennusta polttoaineesta:

Suomen Ratsastajainliiton ja energiayhtiö St1:n yhteistyösopimus tuo jäsenistölle etuja polttonesteiden hinnoista. Alennus on asemakohtainen ja vaihtelee ajankohdittain. Ajantasaiset edut voi tarkistaa St1 kanta-asiakassivulta: https://www.st1.fi/kanta-asiakas

Edut poimittu SRL:n sivuilta.

Käy tutustumassa Suomen Ratsastajainliittoon täällä.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close