Miksi liittyä seuraan?

Seuran jäsenenä saat huomattavia etuja, jotka tukevat harrastustasi hevosten parissa. Tärkeimpinä niistä:

Vakuutat harrastuksesi:

Saat kattavan LähiTapiolan urheiluvakuutuksen, joka on voimassa aina:

  • Hevosia hoidettaessa, ratsastaessa sekä matkoilla tallille.
  • Hevosen käsittely- ja hoitotehtävissä sekä harrastettaessa ratsastusta ja valjakkoajoa.
  • Hevostallialueella.
  • Jäsentallien ja -seurojen järjestämässä ja valvomassa hevoskerhotoiminnassa.
  • Edellä mainittuihin tilaisuuksiin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla.
  • Myös ulkomailla samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Vakuutus säilyy myös väliaikaisesti tai pysyvästi ulkomailla asuvilla. Green Card ja Green Card Plus -harrastajat kuuluvat myös ehdoiltaan samanlaisen tapaturmavakuutuksen piiriin.

Vakuutusehtojen kohdan 6.2.2. mukaisesti hoitokuluihin sisältyy vakuutetun käytössä olleiden ja lääkärinhoitoa vaatineen tapaturman yhteydessä rikkoutuneiden silmälasien, kuulolaitteen, irtohammasproteesin ja ratsastuskypärän korjauskustannukset tai rikkoutuneita vastaavien hankintakustannukset. Korjaus tai jälleenhankinta on tehtävä viimeistään kahden kuukauden kuluttua tapaturmasta. Korvaus on enintään 500 € tapahtumaa ja rikkoutunutta välinettä kohden. SRL:n yksityistapaturmavakuutuksen ehtojen mukaan vakuutuksesta korvataan tapaturman yhteydessä rikkoutunutta ratsastuskypärää vastaava kypärä. Turvakypärän enimmäiskorvausmäärä on 100 €.

Tapaturman hoitokulujen enimmäiskorvausmäärä on 15 000 €, haitan vakuutusmäärä 30 000 € ja kuoleman vakuutusmäärä 8 500 €.

Voit myös laajentaa vakuutustasi:

Aiemman perusvakuutuksen lisäksi pystyt ostamaan Lähitapiolan lisävakuutuksen 12 € lisämaksulla.

Laajennettu vakuutus on voimassa saman sisältöisenä kuin seurajäsenten perusvakuutus. Lisävakuutuksessa hoitokulujen korvaussummat ovat korkeammat, lisävakuutuksesta korvataan murtuman tai leikkaustoimenpiteestä toipumisen vaatiman fysioterapian kustannukset. Tämä vakuutus korvaa myös varusteiden jälleenhankintakustannukset, jos hoidon kannalta on välttämätöntä leikata ne. Silloin varusteiden enimmäiskorvausmäärä on 1 000 €. Tapaturman yhteydessä rikkoutuneen kypärän ja silmälasien enimmäiskorvausmäärä on 500 €.

Lisävakuutus on vapaaehtoinen. Lisävakuutuslasku lähetetään automaattisesti jäsenkorttien mukana kaikille ratsastusseuran jäsenille ja Green Card/Green Card Plus -harrastajille. Ota tämä seikka huomioon, sillä et pysty maksamaan lisävakuutusta oman jäsenmaksusi yhteydessä vain lisäämällä siihen ylimääräiset 12 €!

Tapaturman hoitokulujen enimmäiskorvausmäärä on 30 000 €, haitan vakuutusmäärä 50 000 € ja kuoleman vakuutusmäärä 16 000 €.

Saat Hippos-lehden jäsenetuna seitsemän kertaa vuodessa:

Lehti sisältää asiantuntija-artikkeleita, reportaaseja, viihdettä sekä kattavat palvelusivut. Ratsastusseuran jäsenet pääsevät lukemaan Hippos-lehtiä myös netin kautta. Jäsennumeron avulla avautuu myös pääsy Hevoset & Ratsastus -lehden sähköiseen arkistoon.

Voit suorittaa ratsastuksen hevostaito- ja ratsastusmerkkejä:

Hevostaito- ja ratsastusmerkit ovat eri tasoisia tehtäväkokonaisuuksia, joita suorittamalla voit seurata omien tietojen ja taitojen karttumista ja tuoda omaa hevostaito-osaamistasi näkyväksi. Ratsastusmerkkejä voit suorittaa ratsastuksen eri lajeissa ja edetä tavoitteissa omaan tahtiisi. Ratsastusmerkit suoritetaan joko ratsastustuntien/-leirien tai ratsastuskilpailuiden yhteydessä. Hevostaitomerkkisuoritukset tehdään useimmiten hevoskerhoissa, hevostaitotapahtumissa tai ratsastusleireillä. Hevostaitomerkit suoritetaan useimmiten osissa, vähän kerrallaan.

Ratsastus- ja hoitomerkkejä voivat suorittaa SRL:n jäsenseurojen jäsenet sekä Green Card ja Green Card Plus -jäsenet. Hevostaitomerkkejä voivat lisäksi suorittaa 4H-liiton jäsenyhdistysten jäsenet sekä Suomen Hippoksen nuorisoravikerholaiset yhdistysten järjestämissä tilaisuuksissa. Suoritetut merkit ilmoitetaan Ratsastajainliittoon, jossa ne tallennetaan jäsenrekisteriin. Suoritusmerkintä tulee näkyviin seuraavan vuoden jäsenkorttiin.

Voit osallistua toimihenkilökoulutuksiin:

Toimihenkilönä voit toimia kilpailuissa mm. ratamestarina, stewardina, lajitoimihenkilönä ja tuomarina. 

Toimihenkilöoikeuksia hakee henkilö itse. Toimihenkilöoikeus hyväksytään SRL:n hallituksen kokouksessa, jonka jälkeen tieto kirjataan ko. henkilön tietoihin SRL:n käyttämään jäsentietorekisteriin. Kun jäsen on läpikäynyt peruskoulutuksen tarvittavine näyttöineen/käytännön harjoitteluineen, anonut toimihenkilöoikeutta liitosta ja hallituksen päätöksellä saanut sen, aktivoituu ensimmäinen kaksivuotiskausi automaattisesti. Ensimmäisen kaksivuotiskauden jälkeen toimihenkilö aktivoi oikeutensa toimia kilpailuissa osallistumalla lisenssikoulutukseen vähintään joka toinen vuosi. Lisenssikoulutuksen lajikohtaisen sisällön määrittelee SRL:n koulutusvaliokunta.

Voit osallistua seura-, alue- ja kansallisiin kilpailuihin:

Seura-, alue- ja kansallisissa kilpailuissa ratsastajat edustavat aina omaa ratsastusseuraansa, ja heillä tulee olla jäsenyyden lisäksi seuran nimissä aktivoitu ja maksettu kilpailulupa. Hevosen täytyy löytyä Kisapalvelu Kipasta, jonka kautta myös ilmoittautumiset kilpailuihin tehdään. Kilpailulupa on aina voimassa, kun maksu on päivittynyt KIPAan. Ratsastaja ei voi kuitenkaan vaihtaa edustamaansa seuraa kesken kauden, mikäli kilpailulupa on jo maksettu.

Ratsastus on yksi tasa-arvoisimmista kilpailulajeista, sillä ratsastuksessa voit kilpailla tasavertaisesti sukupuolesta ja iästä riippumatta. Nuorille ratsastajille ja hevosille on olemassa omia luokkia ja sarjoja sopivalla vaatimustasolla.

Horzen jäsenetu:

Jokainen ratsastusseuran jäsen saa jäsenkortin mukana hevostarvikeliike Horzen etukupongin, joka oikeuttaa 20 prosentin alennukseen kertaostoksesta Horzen nettikaupassa tai myymälässä.

St1-alennusta polttoaineesta:

Suomen Ratsastajainliiton ja energiayhtiö St1:n yhteistyösopimus tuo jäsenistölle etuja polttonesteiden hinnoista. Jäsenkortilla saat alennusta heti kaikilta St1-asemilta ja miehitetyiltä Shell-asemilta, vain express-automaattiasemat eivät kuulu alennuksen piiriin. Alennus näkyy kuitilla ja tankatessa litrahinnassa. HUOM. Etu ei toimi luottokorttiostoissa!

Muut oman seuran jäsenedut:

Teemme tiivistä yhteistyötä rovaniemeläisen Horse Hill -ratsastuskoulun kanssa. Saat jäsenenä alennuksia ja erilaisia etuja Riding Club HH ry:n ja Horse Hill Ky:n järjestämistä valmennuksista, tapahtumista, kursseista ja heppakerhoista.  Seuramme myös sponsoroi aktiivisia seuran kilpailijoita eri tavoin. Nuorilla jäsenillä on mahdollisuus myös saada oma hoitohevonen Horse Hill -tallista täyttämällä tietyt kriteerit, mm. suorittamalla Hoito I -hevostaitomerkki.

Edut poimittu SRL:n sivuilta.

Käy tutustumassa Suomen Ratsastajainliittoon täällä.

Create your website with WordPress.com
Aloitus
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close