Heppakerho

Kuva: Inka Heikkilä
Ilmoittautuminen kevään heppakerhoihin on päättynyt, kerhot ovat 
jo käynnissä! Seuraavat heppakerhot suunnitteilla syksylle 2019!

Heppakerhot on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneet hevosista ja hevosen hoidosta. Kerhossa opetellaan kaikkea hevosen varustamiseen ja hoitamiseen liittyviä perustaitoja.

Seura pyrkii järjestämään keväisin ja syksyisin eri tasoisia kerhoja riippuen osallistujien iästä ja osaamistasosta. Kerhon alaikäraja on 6 vuotta ja lapsen tulisi pärjätä kerhossa ilman vanhempia. Tarkemmat järjestämisajankohdat tullaan ilmoittamaan tämän sivun lopussa, seuran Facebook ja Instagram-sivuilla sekä tallin ilmoitustaululla. Heppakerhon aikuinen vastuuhenkilö on seuran nuorisovastaava Emilia Micklin. Mukana kerhoa vetämässä on myös muita hyvän kokemuksen omaavia ohjaajia. Mukana kerhoissa on aina yksi aikuinen vastuuhenkilö.

Kerho on loistava tapa tukea lapsen oppimista hevosista ratsastuksen ohella, jotta omat perustiedot ja -taidot kehittyvät muun muassa hevosen hoidosta ja hevosen käyttäytymisestä. Emme kuitenkaan opeta ratsastamaan heppakerhossa, vaan tätä on mahdollista harrastaa erikseen tallin järjestämillä ratsastustunneilla. Lue lisää!

Heppakerhoon osallistuminen ei vaadi kerholaiselta seuran jäsenyyttä, mutta suosittelemme silti lämpimästi hakemaan jäsenyyttä lapsen ja nuoren turvallisuuden vuoksi. Hevonen on suuri ja nopea eläin, jolloin hevosen hoitamiseen ja käsittelemiseen liittyy aina riskejä, vaikka kerhomme ovat valvottuja ja ohjattuja sekä hevosemme tottuneita lapsiin. Seuran urheiluvakuutus turvaa hevosharrastajamme kattavasti niin matkan aikana tallille kuin hevosta hoidettaessa ja ratsastaessa. Lue lisää seuran jäsenyydestä.

Perustason heppakerho on tarkoitettu alle kouluikäisille / alakouluikäisille hevosharrastusta aloitteleville lapsille. Kerhossa opetellaan perusasioita eli opetellaan hevosen hoidon alkeita, ratsastus harrastuksena, hevonen eläimenä ja talli ympäristönä, sekä käydään läpi ja opetellaan turvallisuuteen liittyvät asiat. Perustason kerhossa tavoitellaan perushoitomerkkiin vaadittavien tietojen ja taitojen kartuttamista. Perushoitomerkin suorittaja osaa hoitaa ja varustaa hevosen itsenäisesti ratsastustunnille ja sieltä pois. Kerhon lopuksi kerholaisella on mahdollisuus suorittaa perushoitomerkki, josta kerholainen saa todistuksena itselleen metallisen rintapinssin ja diplomin. Myös ensi vuoden jäsenkorttiin rekisteröidään hyväksytty suoritusmerkki.
Huomaathan, että SRL:n viralliseen merkkisuoritukseen vaaditaan SRL:n hyväksymän ratsastusseuran jäsenyys.

I -tason heppakerhossa päästäänkin jo harjoittelemaan hevosmiestaitoja, leikitään, askarrellaan ja kokeillaan eri liikuntamuotoja harrastukseen liittyen. Tämä kerho sopii parhaiten ala- ja yläkouluikäisille nuorille, joilla on jo olemassa olevan hevosharrastuksen kautta enemmän tietoa, taitoja ja kokemusta. I -tason kerhossa tavoitellaan Hoito I -merkkiin vaadittavia tietoja ja taitoja. Hoito I -merkin suorittaja osaa hoitaa hevosta itsenäisesti ja selviytyy hevosenhoitajan tavallisimmista tehtävistä, kuten ruokinnasta, varusteiden huollosta ja hevosen päivittäisistä hoitorutiineista.
Kerhon lopuksi kerholaisella on mahdollisuus suorittaa Hoito I -merkki, josta kerholainen saa todistuksena itselleen metallisen rintapinssin ja diplomin. Myös ensi vuoden jäsenkorttiin rekisteröidään hyväksytty suoritusmerkki. Hyväksytyllä Hoito I -merkillä on mahdollisuus saada itselleen Horse Hill -tallista itselleen hoitohevonen tiettyinä hoitokausina. Suorittajien alaikärajaksi suositellaan 10 vuotta.
Huomaathan, että SRL:n viralliseen merkkisuoritukseen vaaditaan SRL:n hyväksymän ratsastusseuran jäsenyys.

Lisää hevostaitomerkeistä täällä.

Nuorille ja aikuisille, joilla kiinnostaisi oppia hevosmiestaitoja ja kehittää omaa osaamistaan hevosten parissa, pyrimme järjestämään vastaavanlaisia kurssien muodossa. Aikuisten hevoskerho suunnitteilla syksylle 2019! Perheen pienimmille tarjoamme erilaisia ohjattuja ponihetkiä. 


Heppakerhot keväällä 2019

Perus- ja I -tason heppakerhot starttaavat maaliskuussa 2019. Ilmoittautuminen kevään heppakerhoihin on päättynyt.

Aika: 15.3. – 31.5.2019, perjantaisin.
Kesto: Kerho kestää tunnin. Kerhot järjestetään 10 kertaa.
Paikka: Horse Hill Ky (Ylikylä)
Hinta: 70 €

Perustason heppakerho perjantaisin klo 17-18.
Kerhon vetäjinä toimivat Emilia Micklin, Siiri Malinen ja Janina Karjalainen.
Aikuiset vastuuhenkilöt ovat seuran nuorisovastaava Emilia Micklin ja tallin yrittäjä Niina Timonen.

Myös vanhemmat ovat ensimmäisellä kerralla lämpimästi tervetulleita tutustumaan heppakerhoon ja tallin toimintaan! 🙂

Kevään perus- ja I -tason heppakerhojen järjestämispäivät:

Maaliskuu
15.3. Heppakerhot alkavat - Ensimmäinen kerta
22.3. Toinen kerta
29.3. Tauko
Huhtikuu
5.4. Kolmas kerta
12.4. Neljäs kerta
19.4. Tauko
26.4. Viides kerta
Toukokuu
3.5. Kuudes kerta
10.5. Seitsemäs kerta
17.5. Kahdeksas kerta
24.5. Yhdeksäs kerta
31.5. Heppakerhot päättyvät - Kymmenes kerta

Hevosystävistämme mukana touhussa ovat:

Ja poneista opetusmestareina toimivat:

Lue lisää hevos- ja poniystävistämme tallin kotisivuilta Hevosemme.


Lisätietoja:

Riding Club HH ry
Nuorisovastaava
Emilia Micklin
ridingclubhh@gmail.com

Mainokset
Create your website at WordPress.com
Aloitus
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close